service.jpg

Op zoek naar een structurele oplossing voor onderhoud van uw daken?

2 lagen isolatie distributiecentrum Ahold

Het distributiecentrum van Ahold in Tilburg was nodig aan een complete renovatie toe. Dakoned BV realiseerde deze renovatie en zorgde voor extra energiebesparing.

Het 25000 m2 tellende dak was nodig aan vervanging toe. Dit was dan ook direct de uitgelezen kans om het dak te voorzien van betere isolatie.

Dakoned BV verzorgde de complete sloop en afvoer van het oude dak en de de oude dakconstrucite, om vervolgens een aantal vernieuwingen aan te brengen.

Als eerste werd er een nieuwe constructie geplaatst van het dak. Hierbij werd direct gebruikt gemaakt van een dampremmende laag. Dit is een schild dat voorkomt dat de isolatie in een constructie vochtig wordt door condensatie. Deze wordt altijd onder de isolatielaag aangebracht aan de zogenaamde warme zijde.

Vervolgens hebben we gebruik gemaakt van PIR islolatieplaten. PIR is een isolatiemateriaal van kunststof en is breed inzetbaar. Het is een doorontwikkeling van PUR en kent een veel hogere isolatiewaarde. De lamdawaarde is gemiddeld 0,022. Hierdoor zijn er in verhouding minder dikke platen nodig en gaat er geen ruimte verloren. 

Voor de toplaag van het dak hebben we gebruikgemaakt van Phoenix EPDM MB 3,1mm dakbedekking. Dit is een afdichtingsbaan met een toplaag in gewapend EPDM rubber en een cachering onderaan in SBS hoogpolymeer. De plaatsing kan losliggend met ballast, gevlamlast op bitumineuze ondergrond of mechanisch bevestigd. Overlappen worden gelast met warme lucht. De verwachte levensduur bedraagt meer dan 30 jaar.Dakmanagement in goede handen!

Projecten

Dakoned BV heeft al jaren lang ervaring in Nieuwbouw daken, Service & onderhoud, Renovatie van daken en Dakmanagement. Hieronder vindt u een aantal van onze gerealiseerde projecten. 

2 lagen isolatie distributiecentrum Ahold

Het distributiecentrum van Ahold in Tilburg was nodig aan een complete renovatie toe. Dakoned BV realiseerde deze renovatie en zorgde voor extra energiebesparing.

Vervanging complete dakbedekkingconstructie

Voor Woningstichting Zo Wonen leverde Dakoned BV de complete dakbedekkingcontructie voor 5 flatgebouwen in Geleen, met een levensduurverwachting van 25 jaar.

Distributiecentrum Geldermalsen Ahold

Dakoned BV verzorgde voor het distributiecentrum van Ahold in Geldermalsen een complete dakrenovatie met een 2 laagse APP dakbedekking van maar liefst 20.000 m2